Jeugdsportfonds & kindpakket

 

Kindpakket

Kindpakket: Vergoeding voor sport, muziekles, schoolreisje of verjaardag.

Het kan voorkomen dat u als ouder(s) geen geld heeft om uw kind(eren) mee te laten doen aan bijvoorbeeld sport, muziekles of een schoolreisje, of het vieren van een verjaardag. U bent niet alleen! Zo kan in Nederland 1 op de 8 kinderen door financiële beperkingen niet meedoen aan voor het kind belangrijke activiteiten.

Wat de reden ook is...

Het kan komen omdat u geen of te weinig werk heeft, door een uitkering, een scheiding, ziekte of gewoon pech. Wat de reden ook is, uw kind kan meedoen!

Voor wie?

Is uw inkomen lager dan 120% dan de bijstandsnorm of zijn er hoge lasten waardoor er netto weinig inkomen overblijft? Dan is er Kindpakket.nl

Hoe werkt het?

Op www.kindpakket.nl staan alle vergoedingen op een rij en kunt u in vier stappen een vergoeding aanvragen. Zo kan ook uw kind meedoen.

1. Via Kindpakket.nl vraagt u een vergoeding aan
2. Kindpakket.nl behandelt de aanvraag
3. Een vrijwilliger van Kindpakket.nl komt bij u thuis om de aanvraag door te nemen
4. Als de aanvraag is goedgekeurd, zorgen Kindpakket.nl voor de betaling: Uw kind kan meedoen! 

Jeugdsportfondsen

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Waarom is het Jeugdsportfonds nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen (bron: SCP armoedesignalement 2014) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2016 heeft het Jeugdsportfonds 49.466 kinderen een sportkans geboden.

Sporten is gezond

Door te sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen.

Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan, zoals we allemaal weten: overgewicht is een groeiend probleem in Nederland.

Wil jij ook gebruik maken van het jeugdsportfonds?

Namens de gemeente Woudrichem is de sportcoach (Mark Pulles) intermediaire bij het jeugdsportfonds. Dit houdt in dat hij aanvragen in kan dienen voor de inwoners van de gemeente Woudrichem. Heb je vragen over het jeugdsportfonds of wil je graag samen met de sportcoach een aanvraag indienen bij het fonds, neem dan contact op met de sportcoach!

Mail naar mpulles@Woudrichem.nl!

Sportcoach Woudrichem